Петролът поскъпна с повече от 2%, след като руският президент Владимир

...
Петролът поскъпна с повече от 2%, след като руският президент Владимир
Коментари Харесай

След военната мобилизация на Путин: Цените на петрола скочиха с повече от 2%

Петролът нарастна с повече от 2%, след като  съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност .

Поради тази ескалация на войната в Украйна се породиха опасения за ограничение на доставките на нефт и газ, съобщи БГНЕС.

Фючърсите на суровия нефт вид „ Брент “ нарастнаха с 2,28 $, или 2,5%, до 92,90 $ за барел към 10:07 ч. българско време. Вчера те поевтиняха с 1,38 $.

Американският недопечен нефт „ West Texas Intermediate “ (WTI) се търгува за 86,16 $ за барел, което съставлява растеж от 2,22 $, или 2,6%.

Ескалацията на войната ще докара до увеличение на несигурността във връзка с съветските енергийни доставки, сподели Уорън Патерсън, който е началник на отдела за проучване на суровините в „ ING “.

„ Този ход може вероятно да докара до апели за по-агресивни дейности против Русия във връзка с глобите от страна на Запада “, сподели той.

Петролът нарастна и доближи дълголетен връх през март, откакто избухна войната в Украйна.

Междувременно Съединените щати обявиха, че не чакат пробив за възкръсване на нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година на Общото заседание на Организация на обединените нации тази седмица. Тази позиция понижава вероятностите за връщане на иранските барели на интернационалния пазар.

Групата на производителите ОПЕК+ понастоящем изостава с рекордните 3,58 млн. барела на ден от индустриалните си цели. Това е към 3,5% от международното търсене.

Тази седмица вложителите се приготвят за следващото нападателно повишение на лихвените проценти от Федералния запас на Съединени американски щати. Тази мярка може да докара до криза и внезапно понижаване на търсенето на горива.

Ръководителят на саудитския петролен колос „ Aramco “ (2222.SE) предизвести, че свободният потенциал за произвеждане на нефт в света може да бъде бързо изразходван, когато международната стопанска система се възвърне.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР